CV och Personligt brev

Det ska vara relevant och lätt att läsa.

Ett cv och personligt brev kan väl inte vara så svårt att göra kan man tycka, faktum är, att göra ett cv idag är något helt annat än vad man blev lärd för många år sen.
Det ska vara lätt att förstå och det ska vara relevant till arbetet du söker.

Idag finns det otroligt många färdiga mallar på nätet att ladda ner. Vissa är bättre och vissa är…mindre roliga.
Microsoft Office: Meritförteckning och Följebrev  finns det olika mallar för både cv och personligt brev och som har olika färger med olika uppsättningar.

Personligt brev ska matcha arbetsgivarens krav och önskemål.
Det väldigt viktigt att man läser igenom företagets hemsidor och platsannonser för att skapa sig en bild över vilken eller vilka personer som efterfrågas.
Det personliga brevet ska vara kort, max en A4-sida och välformulerat.

Om du sätter dig in i arbetsgivarens situation, hur skulle du uppfatta det personliga brev du fick i handen?
Är det något i ditt personligabrev du först uppmärksammar? Kan du utveckla det mer?
Vad är det som gör att det personliga brevet blir intressant att läsa?
Hur kan man skriva för att det ska väckas en nyfikenhet och göra personen bakom texten intressant?

Dina erfarenheter kan vara svaret på företagets anställningsbehov.

rätt utformat Cv och Personligt brev kan leda till anställning

Idag har många företag väldigt liten tid på sig att läsa långa personliga brev. Blir det för långt så är risken att din ansökan läggs åt sidan. Tänk på att det bör vara kort och koncist.

Du kanske konkurrerar med väldigt många om jobbet, kanske 50-tals, kanske 100-tals andra människor. Det gäller att just din ansökan sticker ut och gör så att arbetsgivaren inte bara viftar bort den.
På en eventuell anställningsintervju kan du berätta mer personliga detaljer om dig själv. Ägna dig inte förmycket åt att berätta vad du gör på fritiden eller hur din familjbild ser ut.
Du kan berätta mer ingående när du kommer dit.

Ett CV ska heller inte innehålla hela din arbetslivserfarenhet. Det ska vara relevant till det företag du sänder ansökan till.

Man kan ha en liten riktlinje om att de senaste tio åren kan vara med. Det du arbetade med för trettio år sen kanske inte riktigt är relevant idag. Jobbade du som snickare för tjugo år sen och söker administrativt arbete idag, kanske är det inte är så relevant att ta med det i cv.
Här får man ha en liten fingertoppskänsla om vad som är relevant till det arbete du ansöker till. Ta bara med utbildningar och arbetslivserfarenheter som har betydelse för det aktuella jobbet.

För dig som bara jobbat ett par år efter skolan och som kanske kämpar för att ta plats på arbetsmarknaden är läget helt annorlunda. Varje rad på CV:t vara värdefullt.
Dina erfarenheter kan vara svaret på företagets anställningsbehov.”

Lediga arbeten som inte har annonserats offentligt, kallas för ” Dolda jobb.”
Dessa spontansökningar kan betyda väldigt mycket för de arbetsgivare som kanske gått och funderat på om de har ett rekryteringsbehov.
Inkommer det en spontanansökan eller spontanvistelse till företaget så påvisar det att du är engagerad och intresserad för arbetet.
Det kan det betyda väldigt mycket för företaget.
Var inte rädd att armbåga dig fram, gör det på ett professionellt sätt med värdigt intryck.

Låt någon eller några vänner eller bekanta läsa igenom raderna. Detta för att få korrekturgenomgång och kanske andra synpunkter på innehållet.